top of page

Spray tan

Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen en de zonnebank, goed is voor je huid. Het geeft je in 10 minuten een prachtig bruine huid. Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij je graag meer over de behandeling. Je bent hiervoor van harte welkom in de salon. 

Tarieven:

Gehele lichaam: €25

Nabehandeling binnen 7 dagen: €15

Gezicht, decollete: €15

5 rittenkaart is 6e gratis: €125

Waarom spray tanning:
  • Direct een gebruinde huid

  • Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit

  • Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten

  • Natuurlijk resultaat

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op de Spray Tan behandeling:

Voorbehandeling:

Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 a 2 dagen vooraf met een

goede olievrije huidscrub of scrubhandschoen om loszittende dode huidcellen te verwijderen. (Geen rituals scrub!)

Scheren en waxen kan tot 1 dag voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig). Gebruik geen bodylotion meer tot na de sessie en was je huid niet met Dove of Nivea voor de behandeling. Dit laat een laagje achter op de huid en kan vlekken veroorzaken. 

Op de dag van de tanning:

Gebruik op de dag van de tanning geen vloeibare make-up, dagcréme, bodylotion, parfum of deodorant zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten.

Draag donkere loszittende kleding. 

Nabehandeling:

De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te verkleuren. Daarom adviseren wij u niet te douchen tot 8 uur na de tanning! Vermijd transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende bodylotion. Bij regen is het altijd verstanding om een paraplu mee te nemen! 

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een spray tan behandeling precies?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

Wat is DHA? DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbiet of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Is spray tanning kankerverwekkend of schadelijk? Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof.

Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging. 

Is spray tanning voor iedereen geschikt? Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwanger-schap. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je huisarts op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan? De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème.

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je

met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid 'schuurt'. Uiteraard verkopen wij producten van White to Brown welke het bronzing- effect verlengen.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon? Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste

een spray boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen of naar de sauna? Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek en na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan? Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik niet te oranje van spray tanning. Ik wil wel een natuurlijk effect?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel 'sun kissed' effect wil, kan dat ook. Voor iemand met rood haar en sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met

bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten? De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij? Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap.

DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen

bottom of page