top of page

Wat anderen erover zeggen

HIFU

High Intensed Focus Ultrasound

Wat is HIFU?

Hifu is een niet-chirurgische behandeling om uw huid optimaal te liften, waarbij de eigen regeneratieve reactie van het lichaam wordt gebruikt. De behandeling wordt uitgevoerd met hoog intensieve, gefocuste ultrasound HIFU. Verandering is, zonder hersteltijd, na slechts één behandeling van 30-120 minuten zichtbaar. Het resultaat uit zich in 3 tot 6 maanden. Daarna houd dit ongeveer een of twee jaar aan. 

Hoe werkt HIFU?

Met de HIFU worden, via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven.  Deze energie heeft werking op 3 verschillende lagen in d​e huid: de oppervlakkige huid, de diepe dermale lagen en de SMAS-laag. 

In de SMAS laag zitten de meeste collageen cellen.

HIFU gaat de groei van nieuw collageen stimuleren. Deze nieuwe collageen proteïnen gaan de huidstructuur opnieuw opbouwen.  Hoe ouder men wordt, hoe minder collageen de huid bevat. Door de verminderde collageen, verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit en stevigheid waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping verschijnen.

Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen. De productie van collageen start meteen na 1 behandeling, met resultaten die nog aanzienlijk verbeteren in de komende maanden.

Onmiddellijk na de behandeling is er resultaat zichtbaar zoals verstrakking en verbetering van de huid. Het optimale resultaat is zichtbaar na verloop van 2 à 3 maanden maar zelfs tot wel 6 maanden na de behandeling worden er nog verbeteringen geconstateerd.

De huid zal gezonder, sterker, gladder, strakker en jonger zijn en dit zonder onnatuurlijke drastische veranderingen.Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling kan de huid warm/heet aanvoelen en ervaar je soms pijnlijke prikkelingen. Hoe hoger de intensiviteit van de pulsen, hoe meer er pijn prikkelingen kunnen zijn. Dit gevoel is meestal kortstondig.

Voor de behandeling kun je evt 2 paracetamol innemen. Neem deze 60 minuten voor de behandeling in

Hoelang duurt een behandeling?

Een kleine zone behandelen duurt ongeveer dertig minuten, een volledige huid lifting van gelaat en hals duurt ongeveer twee uur.

Zijn er neven effecten?


Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan men lichte tintelingen voelen, dit verdwijnt binnen enkele uren.

Voor wie is deze behandeling niet geschikt?

Contra-indicaties voor deze behandeling zijn:

Zwangerschap of borstvoeding

Stollingsstoornissen

Immuunsysteem stoornissen

Hart, lever en/of nier insufficiëntie

Actieve herpes (koortslip)

Beschadigingen aan de huid zoals eczeem

Serieuze hartritmestoornissen

Epilepsie

Actieve Acne

Mensen die reeds zijn behandeld met Fillers of botox 

Huidkanker en/of Chemo

Voor wie is de HIFU geschikt?

Voor wie is de HIFU geschikt en wat zijn de voordelen? Om het resultaat vast te houden is een onderhoudsbehandeling van dezelfde zone om het jaar tot anderhalf jaar aan te raden. Geschikt voor mensen die een verbetering en verstrakking van de huid willen zonder chirurgie. 


*Gezicht strakker maken

*Kaaklijn strakker maken

*(dubbele) Onderkin verstrakken/verminderen

*Nek of hals liften

*Decolleté strakker maken

*Rimpels onder ogen verminderen

*Rimpels voorhoofd verminderen

*Neus mondplooi-rimpel verminderen

*Wenkbrauw liften

*Verminderen van grove poriën

Prijslijst


Kraaienpootjes (rondom ogen)


   €12​5​


Voorhoofd


€175

Wangen

Kaaklijn


€195

Hals


€175

Onderkin


€125

Hele gezicht


€375

Hele gezicht en hals, kin.


€450

Extra informatie:

Het is normaal dat de huid droger aanvoelt na een HIFU behandeling. Het is aan te raden om de eerste maand na de behandeling 2-3 keer per week een hydraterend masker te gebruiken.

Ga niet in de zon of onder de zonnebank gedurende 1 week

Geen sauna of gezichtsmassage gedurende 1 week

12 uur na de behandeling niet sporten

24 uur geen warme douche of bad

24 uur geen alcohol voor en/of na de behandeling

Drink voldoende water

Vergeet niet om altijd een SPF te gebruiken (zomer en winter).

bottom of page